Malzemelerimiz
1 kg çilek
1 kg toz şeker (4 su bardağı)
yarım limonun suyu
-Çilekleri
güzelce temizleyip yıkadıktan sonra bir tencereye koyun ve üzerine
şeker ekleyin..(biz az şekerli sevdiğimizden ben şeker miktarını bir
bardak azalttım biraz duru oldu ama tadı tam istediğimiz gibi)
-Kapağı kapatın ve şekerler eriyip çilekler yüzmeye başlayana kadar (benimki bir gün sürdü) bekleyin.
-Tencereyi
orta hararetli ateşin üzerine koyun ve yaklaşık 45 dakika kaynatın.
(olup olmadığını anlamak için bir kaşık reçeli porselen tabağa döküp
ortasından parmağınızla çizik atın, geri birleşmiyorsa olmuş demektir. (
fotoğraftaki gibi))
-Reçel olduktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın.
-Köpükleri kevgirle almayı unutmayın.
Afiyet olsun.....
Ellerine saglik Kubracim.tadi cok guzeldi.tam agzima layik.seneye ins.yine yap da doyasiya yiim.
YanıtlaSilvayy recelde yaparmis aman amann ev hanimida olurmus,masallah masallah.Evet recelde yaptiysan artik mutfak senden sorulur.
YanıtlaSilGerçekten mi? Ama reçel yapmak öyle zor değilmiş ki.şekere yatırıp kaynatıyorsun:)
Siloyle deme recel mutfakta "annem var" hissi verir ve herkesi tebessum ettirir,yani evde tatli bir ruzgar estirir.Ya da ben oyle oldugunu dusunuyorum,yada ben annemi mi ozledim yaaa:(((
YanıtlaSilGercekten ya sanki receli sadece anneler yapar gibi dusunuyor insan yani ben oyle dusunuyordum. Nitekim anne olana kadar da hic recel yapmadim:)
Sil