Kahvaltılar bizim evde gerçekten özeldir...
Nedense sofrada sıcak birşey olmadan kahvaltı yapmayı sevmiyoruz. Sanırım öğrencilik yıllarından kalma bir alışkanlık bu.. Eskiden kahvaltısız gün geçirdiğim çok olurdu ama kızım sayesinde pek kahvaltısız günümüz olmuyor artık..
Bu tarif de işte "sıcak birşey" olarak bu sabah soframızdaydı. Öğrenciyken öğrenmiştim patatesin bu lezzetli halini. Tatlı bir Saadet ablam vardı o öğretmişti orjinalini.(ben sonradan kaşar ilave ettim)
Gerçekten ya bu patates ne mübarek sebzedir ki değişik birçok lezzete dönüşebiliyor...
Sakın ha küçümsemeyin patatesi, tarihi o kadar da eskiye dayanmıyor. Sanırım 200 yıl kadar önce gelmiş memleketimize.. Düşünsenize Fatih Sultan Mehmet patates yiyememiş:))
Ana yurdu olan Amerika'da da süt ürünlerinden sonra en çok patates tüketiliyormuş.
Bu kadar gerekli! bilgiden sonra tarifimize geçelim mi?:)
Malzemeler;
-2 patates ( patates büyükse bir patates olsun çünkü fazla gelirse içi çiğ kalabilir)
-1 yumurta
-Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi ( isterseniz arttırabilirsiniz)
-Tuz ve istediğiniz baharatlar
-Tereyağı
Yapılışı:
Patatesleri rendeleyin ve tereyağı hariç diğer malzemelerle karıştırın.
Teflon tavayı biraz ısıtın ve tereyağını eritin.
Karışımı ince tabaka halinde yayın. (İnce olmazsa içi pişmeyebiliyor)
Orta ateşte altı kızarınca tabak yardımıyla ters çevirin ve diğer tarafını da kızartın.
Sonra da Besmele çekip şükrederek yiyin. :)
Afiyet olsun
İnşallah yapar ve beğenirsiniz...
Neşeli, kahvaltılı günler diliyorum....
Bunun haziri satiliyormus Walmartta, hem de cok ekonomikmis ve de helal damgasi varmis, donmus patates reyonundaymis. Ne hikmetse bulamadim ben kac kere baktigim halde, tadini biliyorum ama misafirlikte yemistim, gayet guzeldi. Pratik yemekler/ikramlar diye de bir siniflandirmayi siddetle talep ediyorum Sevgili Blog Sahibi:)
YanıtlaSilSen o tAlebi yemek sitelerine yap canım. :) bak benim kategori adım bile tarifcikler:) iddiasız sevdiğim tarifler sadece:)
SilIddiasiz ucuz pratik tarifcikler talep ediyorum o zaman:)
YanıtlaSilBenim tariflerim hep öyle zaten:)
SilAfiyet olsun:)
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil