9 Mayıs 2013 Perşembe

Memleket Özlemiyle Yapılmış Kıymalı Pide

Bugün yine memleketini çok özlemiş birinden, memleketinde çok kolay bulabileceği ama malesef burda ancak mutfakta yapabildiğiyle yetinmesi gerektiği bir tarif vereceğim size...

"Tarifcikler" köşeme tarif yazarken kesinlikle denediğim* ve tadını gerçekten beğendiğim tarifleri seçiyorum.. Bu blog bir yemek bloğu olmadığından, bloğumda şu tarif de olsun, arama motorlarımda çıksın gibi bir derdim yok. Dolayısıyla bir tarifi denemiş olmak ve beğenmiş olmak yayınlamak için yeterli... İşte bugün de size değerli arkadaşım Müberra'da yediğim ve bayıldığım bir pide tarifi vermek istiyorum. O bize kıymalı yapmıştı, ben ıspanaklı da yaptım iki çeşit oldu.

(*) "denediğim" kelimesinin üstünde durmak istiyorum çünkü ben mutfakta çok tecrübeli sayılmam, eğer denemişsem ve güzel olmuşsa muhtemelen o tarif kalitelidir;) )

Evlenip yemek yapmaya başlamadan önce, kendimi hiç mutfağa girip pideler yapan biri olarak hayal etmemiştim. Artık ne bekliyorduysam, bu işi benim için hizmetçilerim yapacak falan mı sanıyordum bilmiyorum:)

Fotoğraflarda da gördüğünüz gibi pidelerim çok simetrik olmadı ama tadı gerçekten çooook güzeldi, siz görüntüsünü de çok güzel yaparsınız inşallah:)


Bu çok lezzetli pide için;





Yapılışı:

Ben instant maya kullandığımdan, önce su, şeker ve tuzu karıştırıp sonra unu, una da mayayı ekledim. Hamur ele yapışmadığında yoğurmayı bıraktım ve mayalanmaya bıraktım.

İçini hazırlamak için de, soğanı minik minik doğrayın kıymayla yoğurduktan sonra tavada biraz kavurun. Bu pidedeki tadın sırrı soğanının çok olmasındaymış ve soğanı önce kavurmak yerine kıymayla yoğurup kavuruyorsunuz.

Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükle bezeler koparıp unladığınız zeminde merdane yardımıyla oval bir şekilde açın.

Sonra içine erittiğiniz tereyağını fırça ardımıyla sürün ve iç harcınızı cömertce yayın. (Müberra üstüne kaşar koyacaksan zemine tereyağı sürmeyebilirsin, ağır olabilir demişti ama ben unutup sürdüm ağır olmadı)

İç harcın üzerine rendelenmiş kaşar peynirini de serpiştirin ve kenarlardan iyiyce kapatın.

Kapattığınız müstakbel pideleri 200 derecede, ısıtılmış fırına verin.

Bizimki 20 dakikada pişmişti...

Fırından çıkınca sıcakken acımayın ve üstüne tekrar tereyağı sürün:)

Biz biraz abartıp hepsini bitirdik ama normalde bu ölçü dört kişiyi doyurur...

Afiyet olsun...

Not: Geçenlerde bir yerde "yemek yemeden önce eskiden Besmele çekerdik şimdi fotoğraf çekiyoruz" diye bir söz okudum çok üzüldüm. İnşallah biz Besmeleyi de unutmayalım..:)

 Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.....;)

6 yorum:

  1. Oyle guzel anlatmisin ki daha yapmadan yemis kadar olduk.ellerine saglik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmazzzz bu pideler yenmeden yemiş tası alınmaz... İnsan acemi olunca acemilerin anlayacağı şekilde anlatıyor ablacım, ondan:)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Yaa eve tseni uyarmalıydım bugün bloğuöa girme diye:)
      Neyse sen gel bunu da yaparız inşallah...

      Sil
  3. artik cok gec, gordum ve daha 1 hafta var:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman üşenme gir mutfağa yap. İnan bana göründüğü kadar zor değil

      Sil

Okuduğunuz yazının son kelimesine geldiğinizde aklınıza geleni bilmek beni gerçekten mutlu eder...
Ayrıca;
Yaptığınız Yorumun Cevabını Mail Adresinize Gelmesini İsterseniz Yorum İletisinin Sağ Altındaki " E-Posta yolu ile abone ol" tıklamanız yeterlidir.