13 Haziran 2013 Perşembe

El Yazısından Karakter Analizi: Yazınızın Eğim Yönü

Daha önce size  bu  yazımda el yazısından karakter tahliline olan ilgimin nasıl başladığını ve bu ilginin nerden geldiğini anlatmıştım. Yazının sonunda da demiştim ki, belki ara ara sizinle bu konuyla alakalı yazılar paylaşırım. İşte bu yazı onlardan biri olacak;)
Belki aranızda ilgi duyanlar vardır.

Şimdi hadi herkes çizgisiz beyaz bir kağıt alsın eline ve her zaman yazdığı gibi bir yazı yazsın. Cümlenin anlamı önemli değil. İsterseniz daha önceden yazdığınız bir yazıyı inceleyin farketmez. Ama yazı çizgisiz kağıda yazılmış olsun....

Şimdi yazınızın meyil yönünü inceleyin çünkü ilk olarak el yazımızdaki eğimin bize neler söylediğinden bahsedeceğiz. Ne anlama geldiğini okumadan önce yazınız hangi kategoride onu tesbit edin.

Yazınız mutlaka aşağıdaki gruplardan birine ait olmalı.

Sola eğimli, 
Sağa eğimli,
Aşırı sola eğimli, 
Aşırı sağa eğimli, 
Eğimsiz (dikey)

Açıklamalarına geçmeden yazınızın nerde olduğuna karar verin, şimdi tek tek bu özelliğin ne anlama geldiğine bakalım.

El Yazısındaki Eğim

Yazıdaki eğim; duygusallık, akıl dengesi ve iletişim yeteneği göstergesidir. Buna sosyallik de diyebiliriz.

El yazısının sağa doğru eğimli oluşu, iletişim yeteneğinin güçlülüğü olarak yorumlanır. Bu kişiler daha dışa açık, sosyal insanlardır. Aynı zamanda bu kişiler kontrolü ellerinde tutmayı severler. Eğer yazınız sağa eğimliyse, karar alırken, geleceğe dair ciddi planlar yaptığınızı ve kararınızı ona göre aldığınızı söyleyebiliriz.

El yazısının sola doğru eğimli oluşu, duygusallıkta ölçülü olmak demektir. Bu insanlar genelde yanlız kalmayı sever ve göz önünde olmak istemezler. Bir yerde de sola eğik yazının isyan duygularını temsil ettiğini okumuştum. Ayrıca yazısı sola eğimli olanlar, karar verme sürecinde geçmişin etkisi altında kalıyor denebilir. Yeniliklere kapalı ve kişisel tercihlerde seçici oldukları da söylenebilir.

El yazınız  aşırı sağa eğimliyse, kararlarınızı hep gelecek odaklı alıyorsunuz demektir. Zaman zaman da duygularınız mantığınızın önüne geçiyor. Aşırı odaklanma olursa tavırlarınız saldırganlaşabiliyor bile denebilir. Biraz patavatsız olup aşırı duygusal davranıyor olabilirsiniz.

El yazınız aşırı sola meyilliyse, tamamen geçmişe bağlı karar aldığınız, geçmişin etkisinde kaldığınız söylenebilir. Bu insanlar savunmacı ve fazla samimiyetten çok hoşlanmayan insanlardır.

El yazınız dikey formda ise, mantığınız ve duygularınız dengeli biçimde sizi yönetiyor denebilir. Bu kişiler genelde bağımsız karar alan insanlardır...

El yazınız sağa ve sola eğikse, geçmişin etkisinden kurtulamadığınız gibi, gelecek korkularıyla da savaştığınız söylenebilir. Bu insanların, ruh halleri genelde değişken olmakta ve bu insanlar, kötümserlikle iyimserlik arasında gidip gelmektedir.... Duyguları çelişkili olabilir...

Hoşunuza gitti mi bilmiyorum ama şimdilik bu kadar... Bakalım, eğer ilginizi çekerse devam ederiz çekmezse bu yazı arşivde öylesine bir yazı olarak kalır:)

NOT: Kaynakları incelemek isterseniz başta El Yazısındaki Sır kitabı olmak üzere, handwritinguniversity.com sitesinin videolarını inceleyebilirsiniz....

Görüşmek üzere;)












10 yorum:

  1. Selamunaleykum hayirli sabahlar cuman mubarek olsun arkadasim,hemen yaptim testini saga egilimli turundedir genelde yazilarim ama ruh halime veya aceleyle yazinca degisiyor bazen soylim :) hele ki kalem farkliysa yine degisir yazim ama genel olarak sagdan giderim,cok guzel bir paylasimdi ilgi alanima girer bunlar,beden dili el yazisi analizi daha cok bilgim olsun istersim,sevgiler sana :)

    YanıtlaSil
  2. Ve aleykum selam, hayırlı cumalar sana da:)
    Ben de çok seviyorum böyle şeyleri eğlenceli oluyor insanın kendini keşfetmesi.
    Senin ne kadar sosyalöolduğun belli zaten, yazıya gerek yok;)

    YanıtlaSil
  3. Benim sağa eğik. Güzel bir yazı olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Selamün Aleyküm hayırlı cumalar..Bende hemen denedim.Maalesef benimkiler sağa sola eğilimli.sanırım bu aralar yaşadığım gerilimler yüzünden duygu değişkenliğim çok fazla.Dualarınıza talibim İnşaallah...

    YanıtlaSil
  5. bende bu konularla ilgiliyimdir. bir ara bende bu konuyu araştırmıştım. gerçekten uyuyor yazanlar. insan kendini hertürlü ele veriyor. yeterki çözmesini bilelim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle uyuyor ama tabi işin ilmini bilmek lazım.

      Sil
  6. Canim benim yazilarim hep saga dogru egilimli, cizgisiz kagitta yazarken saga dogru egilimli ama düz gider yazi yani yukariya falan cikmaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında o sesiğin satır yönü oluyor o daha farklı anlamlar taşıyor bu yazının eğim yönü...:)

      Sil

Okuduğunuz yazının son kelimesine geldiğinizde aklınıza geleni bilmek beni gerçekten mutlu eder...
Ayrıca;
Yaptığınız Yorumun Cevabını Mail Adresinize Gelmesini İsterseniz Yorum İletisinin Sağ Altındaki " E-Posta yolu ile abone ol" tıklamanız yeterlidir.