3 Haziran 2013 Pazartesi

Sabah Erken Kalkıp Florida'da Sahile Gitmek...

Buralarda artık gündüzleri dışarda sıcak yüzünden nefes almak zorlaşmaya başladı. Klimaların vesilesiyle eve girince müthiş bir ferahlık hissediyorsunuz ama dışarda hayat gerçekten zor...

Geçenlerde can kardeşim eşiyle bizi ziyarete geldiklerinde onları Florida'nın şanına yakişir bir şekilde sahile götürelim dedik. Gel gelelim bahsettiğim sıcak hava ve sahillerin malum kirliliği bizi sabah erkenden çıkıp birkaç saatliğine kahvaltıyla yetinmeye mecbur bıraktı. Yetinmek diyorum ama daha oraya varır varmaz 'iyi ki de gelmişiz' diyeceğimiz bir hava ve manzara vardı.

Erken kalkmak ne kadar önemli aslında değil mi? Zamanınız olmadığını iddia ediyorsanız, bir hafta boyunca yaptıklarınızı saat saat yazdığınız bir çizelge hazırlayın. Bu tabloya faaliyet raporu da diyebiliriz:) haftanın sonunda aslında ne kadar çok boş vaktiniz olduğunu anlayacaksınız. Hele uykuya verdiğiniz saatlere şaşırıp kalacaksınız... 

Oysa sabah erken kalkmak, hele ki seher vakti güneşin doğuşunu karşılamak ne kadar büyük bir bereket ve huzur vesilesi.... 

Rabbimiz kitabında, “Ve nefes almaya başladığı zaman, sabaha;” (Tekvir Suresi, 18 ) diye sabaha yemin ederken de bir yerde aslında bu meselenin önemini gösteriyor..

Hani bir söz var: "Aşıklar seherde uyumaz, uyuyanlar aşık olamaz" diye... 

Mesela ben eğer günlük okumak istediklerimi, özellikle Kuran-ı Kerimimi sabah okuyamamış olarak uyanırsam tembelliğim kat kat artıyor ve gün içinde okumam çok ama çok zorlaşıyor... Hele geç kalkmış olmanın vicdan azabı da zaten insanın sinirini bozmaya yetiyor öyle değil mi? 

Hani bir hikayecik var; 

"Halktan bazı insanlar gelerek Mevlânâ’ya sorarlar:

        -Ey Mevlânâ! Biz bu işe şaşıyoruz.

         Mevlânâ:

       -Hangi şeye?

        -Köpeklerle koyunlara.

        -Ne olmuş onlara?

        -Bir köpek yavruladığı zaman 3, 5, 7 kadar yavru yapıyor. Bir koyun ise yavruladığı zaman genellikle bir tane yavruluyor. Bu durumda köpeklerin daha çok, koyunların ise daha az olması gerekmez mi? Ama bakıyoruz dağ, taş koyun dolu. Köpekler ise az. Buna akıl sır erdiremiyoruz. Bunun sebebi nedir acaba?

        Mevlânâ şöyle cevap verir:

        -Köpekler sabaha kadar havlayıp gezer. Sabah olurken yatıp kuşluk vaktine kadar uyur. Koyunlar ise gece hafif aydınlanmaya başladığı zaman erkenden kalkar, otlamaya başlar. Köpekler gibi güneş doğana kadar yatıp uyumazlar. Erken kalkmada bereket vardır. Koyunlar, erkenden kalktıkları için onların soyunda bereket vardır. Sayıları onun için çok olur, diye cevap verir. "

Bir dakika ya, ben size Florida sahillerinde günün taze saatlerinde yapılmış sevimli bir kahvaltıdan bahsediyordum değil mi?:))

Evet, çok huzurlu bir sabahtı benim için.. Bir de kardeşim o gün evine dönmeyecek olsaydı.. İçimde burukluk da olmayacaktı ama buna da şükür..

İşte o sabahtan birkaç fotoğraf:

Klasik bir Florida manzarası: Palmiye ve sahil...






Oturup dinlenmek, belki biraz düşünmek için de işte tam bu fotoğrafı çektiğim yerde oturup denizi izliyorsunuz:))



 

Bir de, sabah erkenden kalkıp yaptığım poğaçaları da evde unutmayıp sahilde sıcak sıcak yiyebilseydik herşey daha güzel olacaktı:)))

Bereketli günler diliyorum:)) 


 


 


 


 


 






 

10 yorum:

  1. Mutlu oldum sababh sabah:))

    YanıtlaSil
  2. Can kardesh kim acaba??...???..??????!!!..ben yazinin o cumlesinde kaldim...protesto ediyorum tamamini okumicam isteeee:((((((

    YanıtlaSil
  3. Bi kahvatida ben isterim cok yakinda ordayiz,haa bide lutfen pogcalar unutulmasin..

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten mi.... Yani böyle bir yazı yazmasam öğrenemeyeceğim geleceğinizi:))
    Elinizi çabuk tutun sıcaklar gittikçe zorlaştırıyor dışarda durmayı:(

    YanıtlaSil
  5. :)
    Resimleri çok beğendim,huzur doldum yine,
    teşekkürler paylaşımın için,
    keyifler daim olsun inş.yazmıştım.

    sevgilerimle,
    şeri...

    YanıtlaSil
  6. Al beni de oralara diycem ama ..:)

    YanıtlaSil

Okuduğunuz yazının son kelimesine geldiğinizde aklınıza geleni bilmek beni gerçekten mutlu eder...
Ayrıca;
Yaptığınız Yorumun Cevabını Mail Adresinize Gelmesini İsterseniz Yorum İletisinin Sağ Altındaki " E-Posta yolu ile abone ol" tıklamanız yeterlidir.