18 Haziran 2013 Salı

Hızır Yemek: Fırında Mantarlı Tavuk

Artık bloğuma öyle alıştım ki, birkaç gün yazamasam birşeyler eksikmiş gibi geliyor. Son zamanlarda farklı yoğunluklarım var. Üstüne bir de hastalık eklenince, biraz uzak kaldım buralardan... Şu anda yanımda peçeteler, bir gözüm yatakta kızım uyuyorken ben de uyusam diyorum ama bir tarafım 20 dk ayırıp bu postu hazırlamam gerektiğini söylüyor ve ben de o tarafı dinliyorum:)


Bugün sizlere uzun zamandır vermeyi planladığım bir tariften bahsedeceğim:


İsmini ben koydum; Hızır yemek:)


Çünkü bu yemek tam zorda kaldığınızda sizi kurtaracak, hatta zorda kalmasanız da zevkle yapabileceğiniz bir yemek. Sonu Allah'ın izniyle garanti olduğundan ve yapımı da pek kolay olduğundan, misafir geleceğinde korkmadan yapabileceğiniz bir yemek olması hasebiyle ismini Hızır yemek koydum;)


Sevgili ablamın tarifi bu... İlk öğrendiğimde İtalyan usülü tavuk yemeği demişti. Gerçekten öyle mi bilmem, bildiğimse bu yemeğin hem benim hem de ablam için kurtarıcı yemek olduğu.. Gerçi canım ablamın mutfakta kurtarılmaya pek ihtiyacı yoktur, istedi mi döktürür ama ben bu yemek vesilesiyle çok yemek davetini rahatlıkla atlattım. 


Denerseniz ne demek istediğimi anlarsınız inşallah.


Bu tarifi mutfakta yemek yaparken hala stres yaşayan tüm acemi hanımlara, özellikle yeni gelinlere ithaf ediyorum;)


Malzemeler:


2 tavuk göğsü

1 paket mantar

2 kırmızı biber (kapya deyince fiyakalı oluyor ya onlardan:))

1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 kutu krema ( benim krema bulamadığımda sütün içine bir iki kaşık krem peynir karıştırıp eklemişliğim, hatta krem peynir bulamayınca da sırf süt eklemişliğim var, çok da bir fark olmuyor ama tabi kremanız varsa onu kullanın..:))

Sıvıyağ

Tuz

Kekik

Kimyon


Yapılışı:


Tavuğu iyice yumuşayana kadar haşlayın. ( ben haşlarken içine defne yaprağı, kekik ve tabi ki tuz ekliyorum)

Tavuklar haşlanırken, az sıvıyağda mantarları bıraktıkları suyu çekene kadar soteleyin. Suyunu çekerken kimyon ve tuz atın.

Uzun uzun (bunun fiyakalı adı da jülyen:)) doğradığınız biberleri de ayrıca soteleyin.

Tavukları uzun uzun didikleyip fırın kabınıza koyun. 

Ardından mantar ve biberleri de ekleyin. 

Kaşarın bir bardağını ve kremasını ekledikten sonra tuz ayarını yapıp üzerine de kalan yarım bardak kaşarı serpiştirin ve fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. 


Sonra da şükretmeyi unutmadan yiyin:))


Mımmmm (evet bu da lezzetin sesi:))


Gerçekten gösterişli ve lezzetli oluyor. 


Annemim bu ve benzeri yemekler için yorumunu söyleyerek istirahat etmeye gidiyorum:


' Bu kadar malzemeyi bana koysan ben de güzel olurum' :)))


Canım annem benim, sen zaten güzelsin:)


Allah'a emanet, görüşmek üzere;)))



                                   

                                 

8 yorum:

  1. Teşekkürler, böyle bir tarife ihtiyacım vardı.

    YanıtlaSil
  2. :) bu kadar malzemeyi bana koysan bende guzel olurum nokta.ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Komik kadındır annem:)
      Birgün sana da yapayım. Hep sen beni besleyecek değilsin ya:)

      Sil
  3. datlu bacim benim.ziyadesiyle doyduk ellerine saglik.yalniz hakketen cok guzeldi ha.(sulu olmus filan demiyorum bak ,yayinla diye :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ikinci defa aldigin gozumden kacmadi bi kere:)))

      Sil
  4. Ya süper oldu bu yemek tarif için teşekkürler. İftara gelen herkes bayıldı:))

    YanıtlaSil

Okuduğunuz yazının son kelimesine geldiğinizde aklınıza geleni bilmek beni gerçekten mutlu eder...
Ayrıca;
Yaptığınız Yorumun Cevabını Mail Adresinize Gelmesini İsterseniz Yorum İletisinin Sağ Altındaki " E-Posta yolu ile abone ol" tıklamanız yeterlidir.