5 Ekim 2013 Cumartesi

Küçük Bir Safariye Ne Dersiniz: Busch Gardens, Florida (1)

Uzun zaman oldu bir gezi yazısı yazmayalı. Bugün ne yapıp edip fotoğrafları toparlamak ve yazıyı yazmak için azm-ü cezm-i gasd eyledim:) Bakalım küçük hanım uyanmazsa bitiririm inşallah...

Busch Gardens şehrin ortasında bambaşka bir dünya olarak kurulmuş, her ne kadar ilk başta çok pahalı gelse de, imkanınız varsa kesinlikle gidilmesi gezilmesi gereken, asla bir güne sığdırılamayacak ve ne olursa olsun yazın sıcak günlerinde değil de ılık kış günlerinde gezmenin tercih edilmesi gereken kocamaaaaan bir park. Biletinizi yıllık alırsanız çok daha uygun fiyata geldiğinden, bir kere alınca mutlaka bir daha gitmeliyim o kadar para verdim psikolojisinden kurtulamadığınız değişik bir yer:)

Bizim kız daha küçük tam tadını çıkaramasak da, bizim için de yapılacak çok şey var ama hele 3-4 yaş çocuklar için müthiş eğlenceler, küçük havuzlar, kukla gösterileri.. Daha neler neler var..

Roller coaster'ların tam Türkçe karşılığını bipmiyorum hani şu devasa lunapark aletleri.. Sizi ters döndüren müthiş hızlandıran, 'Allahım canımı burda almaaa' diye çığlık attıran heyecan mekanları.... Parkın bu kısmını başka bir postta anlatacağım inşallah. Bugün sadece bazı çevresel güzelliklerinden, teleferik ve trenle yaptığımız safariden çektiğim fotoğrafları koyacağım. Hayvanlara doğal ortam oluşturduklarını iddia eden Amerikalılar gerçekten şehrin ortasına Afrika kurmuşlar ama tabi bir de hayvanlara sormak lazım:) sonuçta illa ki kendi doğal ortamlarında değiller. Kimbilir nelerden yoksunlar...

Öncelikle doğal güzelliklerinden başlayalım. Annemin 'şunlara bak biz bu çiçekleri saksıda yetiştiriyoruzzz' (sanırım parktan çıkana kadar on beş defa demiştir bu cümleyi) deyip durduğu müthis çiçekler, orman yolları, etraftan gelen hayvan sesleri, hatta belki biraz gerçekçi olsun diye belki etrafa bırakılmış hayvan kemikleri, kafataslarıyla gerçekten çok güzel bir düzenlemesi var parkın.

Öncelikle bu haritayı elinize alıyorsunuz ve müthiş hesaplamalarla kaybolmamaya çalışıyorsunuz..
Farkedeceğiniz üzere her atraksiyonun olduğu yere bir Afrika ülkesinin ismi verilmiş...








 


 



Şimdi gelelim etraftaki hayvancıkların fotoğraflarına.. Bu bir derleme yazı olduğu için dağınık şekilde olan fotoğrafları toparlamak oldukça zor oldu ve eminim ki kıyıda köşede daha bir sürü fotoğraf var ama onları toparlamayı beklersem bu yazıyı hiç tamamlayamayacağım deyip bulduklarımı ekledim...

Bu timsah sizce de sırıtmıyor mu?:)


Sevgili pisicikler:)



 


 

Aslan da vardı ama fotoğrafını bulamadım bir türlü.



 

  


 





 


 

Bu kangruları sevebiliyorsunuz çok alışmışlar...
 

Birçok hayvanı ziyaretetmeden önce bu yaprakdan heykellerini görüyorsunuz, gerçekten güzel yapmışlar bunları.


Bayılıyorum ben bu flamingolara. Hele bir de hep birlikte sağa sola gidişleri vardı ki, dans eder gibi...


 
 
   


Sıcaktan bunalınca bu püsküren suların altında biraz rahatlıyorsunuz..

Çok güzel kuşlar vardı, bunlar bazıları:



 


 


 


 Kuş bahçesine girip kuşlara yem verebiliyorsunuz.. Kuşlar her yerinize konabiliyor tabi bu esnada. Mesela kızımın kafasına konmuştu:)



 
 



 
 Bu fotoğraflarda da cheetah ın mekanını göreceksiniz. Mısır'a benzettikleri bu ilginç yerde hayvanla iilgili bilgi veren dokunmatik ekranlar var. 



  


 


 

Şimdilik bu kadar yetsin, fotoğrafları toparlayınca bir post daha hazırlarım inşallah.



 


 

 


 


 


 

2 yorum:

  1. Bayıldm cok guzel resımler. Tabıkı hayvanlar gercek dogal ortamlarında gıbı olmuyorlardır da normal hayvanat bahcelerındne cok daha ıyıymıs.

    Kaplanlar... Yusuf Kaplan goremedım dıye uzuluyordu :( orası tam benım Yusuflukmus ;)

    Bır de hayvanat bahcelerı bıle normalde pahalı olduklarındna bız de yıllık uyelık tercıh edıyıruyz dıger turlu tekrar gıtmıyor ınsan. Oysa cocuklar hergun bır hayvanın basınd aoturup bır hayvanı gozlemlese hareketleırnı ogrense resımleırnı cızse. haftada bır gun hayvanat bahcesı gunu olsa rahat rahat ne guzel olur ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi fikirmiş. Bizim kız dah çok anlamıyor en fazla bak falan diyor. Bir yaş falan büyük olsa çok daha fazla zevk alırdı bu parktan.
      Yusufa göre çok çok daha fazla eğlence olduğuna eminim. Belki birgün gelip gezmek nasip olur:)

      Sil

Okuduğunuz yazının son kelimesine geldiğinizde aklınıza geleni bilmek beni gerçekten mutlu eder...
Ayrıca;
Yaptığınız Yorumun Cevabını Mail Adresinize Gelmesini İsterseniz Yorum İletisinin Sağ Altındaki " E-Posta yolu ile abone ol" tıklamanız yeterlidir.