Sayfalar

18 Nisan 2013 Perşembe

İskender Kılığına Girmiş Köfte:)

Üst katımda üç şirin öğrenci kızlar yaşıyor. Aylardır birbirimize sadece selam veriyor bir de belki en fazla nerelisin muhabbeti yapıyorduk. Geçen hafta bir tanesi kızımı sevmek istediğini, ona kuzenlerini hatırlattığını söyleyince birden ilişkilerimiz güçlendi. Ben istediği zaman kızımla oynayabileceğini söyledim, o bir kere bize uğradı... derken geçen akşam yemeğe çağırdım. Normalde özellikle İngilizce yetersizliğinden bu tarz ortamlarda konuşma zorluğu çeker, bir gözüm hep saatte olurdu ama bu sefer vaktin nasıl geçtiğini anlayamadım bile. Sanırım 5 saat kadar ordan, burdan -artık ne kadar konuşabildiysem- konuştuk durduk...Doğumgünü bile kutladık:) arkalarımdan kapıyı kapattığımda yine çok kızdım kendime. Aylardır çalmalıydım kapılarını....

Neyse çok uzatmadan yemeğimize geçelim. Tabi misafirim geldi sofrada şunlar şunlar vardı falan diyebileceğim bir masa yoktu:) ama tek çeşit de olsa ortaya koyduğum yemeği çok beğendiler. ( üstelik bir saat gecikmeli başladığımız ve yoğurtlu olduğundan yemeği ısıtamadığım halde)

Siz de benim gibi iskender seven biriyseniz bence bu yemeği de çok seveceksiniz. Ekmek, yoğurt, et ve sos kombinasyonu olduğu için bana iskender tadını hatırlatan bu yemeği kaç defa yaptım hatırlamıyorum bile.

Önceden köfte yapacaksam yanında taze ekmek olsun ister, taze ekmek yoksa o gün köfte yapmazdım.(çünkü illa ki köfteyi ekmek arası yapmam gerekiyor) Bu tarifle elinizdeki bayat ekmekleri önemli miktarda değerlendirmiş olacaksınız çünkü hem köftede hem de tabanında bayat ekmek kullanılıyor.

Bu kadar reklamdan sonra yemeğimizin tarifine geçelim mi?

İskender kılığına girmiş köfte için;





Yapılışı:

-Başlarken önce Bismillah deyin:)

-Köfte için tüm malzemeyi yoğurun ve parmak kalınlığında köfteler yapın.

-Az yağda köfteleri kızartın.

-Önceden küp küp doğrayıp kızarttığınız ekmeği servis tabağına alın.

-Üzerine azıcık tuzladığınız yoğurdu dökün.

-Yoğurtladığınız ekmeklerin üzerine köfteleri de dizin.

Sos için de,

-Tereyağını eritip salçayı soteleyin.

-Rendelenmiş domatesi ilave edin.

-Kaynayınca dört beş yemek kaşığı su ekleyin ve orta kıvamda bir sos hazırlayın.

-Sos kıvamını yakalayınca köftelerin üzerine sıcak sıcak dökün.


Besmele çekip yemeği ve şükretmeyi unutmayın:)

Bu güzel tarif için umutsepetim.com a çok teşekkür ediyorum....


4 yorum:

  1. uffffff.ne guzel seysin sen...

    YanıtlaSil
  2. muhteşem görünüyor.akşama yemeğim olmasaydı menü buydu.saolasın:)
    seni bi blog sayesinde tanıdım ve şimdiden memnun oldum.türkiye den bursa dan selam size

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ilk fırsatta denemelisiniz....ben de çoook memnun oldum, hoşgeldiniz...

      Sil

Okuduğunuz yazının son kelimesine geldiğinizde aklınıza geleni bilmek beni gerçekten mutlu eder...
Ayrıca;
Yaptığınız Yorumun Cevabını Mail Adresinize Gelmesini İsterseniz Yorum İletisinin Sağ Altındaki " E-Posta yolu ile abone ol" tıklamanız yeterlidir.