Sayfalar

15 Nisan 2013 Pazartesi

Çilek Reçeli

Tarladan gelen çileklerimizin önceki hallerini görmek için buraya tıklayın....

Malzemelerimiz

1 kg çilek
1 kg toz şeker (4 su bardağı)
yarım limonun suyu

-Çilekleri güzelce temizleyip yıkadıktan sonra bir tencereye koyun ve üzerine şeker ekleyin..(biz az şekerli sevdiğimizden ben şeker miktarını bir bardak azalttım biraz duru oldu ama tadı tam istediğimiz gibi)

-Kapağı kapatın ve şekerler eriyip çilekler yüzmeye başlayana kadar (benimki bir gün sürdü) bekleyin.

-Tencereyi orta hararetli ateşin üzerine koyun ve  yaklaşık 45 dakika kaynatın. (olup olmadığını anlamak için bir kaşık reçeli porselen tabağa döküp ortasından parmağınızla çizik atın, geri birleşmiyorsa olmuş demektir. ( fotoğraftaki gibi))

-Reçel olduktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın.

-Köpükleri kevgirle almayı unutmayın.

Afiyet olsun.....



5 yorum:

  1. Ellerine saglik Kubracim.tadi cok guzeldi.tam agzima layik.seneye ins.yine yap da doyasiya yiim.

    YanıtlaSil
  2. vayy recelde yaparmis aman amann ev hanimida olurmus,masallah masallah.Evet recelde yaptiysan artik mutfak senden sorulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi? Ama reçel yapmak öyle zor değilmiş ki.şekere yatırıp kaynatıyorsun:)

      Sil
  3. oyle deme recel mutfakta "annem var" hissi verir ve herkesi tebessum ettirir,yani evde tatli bir ruzgar estirir.Ya da ben oyle oldugunu dusunuyorum,yada ben annemi mi ozledim yaaa:(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gercekten ya sanki receli sadece anneler yapar gibi dusunuyor insan yani ben oyle dusunuyordum. Nitekim anne olana kadar da hic recel yapmadim:)

      Sil

Okuduğunuz yazının son kelimesine geldiğinizde aklınıza geleni bilmek beni gerçekten mutlu eder...
Ayrıca;
Yaptığınız Yorumun Cevabını Mail Adresinize Gelmesini İsterseniz Yorum İletisinin Sağ Altındaki " E-Posta yolu ile abone ol" tıklamanız yeterlidir.